enthousiasme overheerst op techniekdag

De derde editie van de Techniekdag Raalter Onderwijs heeft de succesvolle voorgaande editie meer dan geëvenaard. Evenals in 2007 hadden de bedrijven het wederom prima georganiseerd en alles in het werk gesteld om de Techniekdag tot een groot succes te maken.

Naast de perfect uitgezette routes bij de bedrijven, waarbij soms onderdelen van het bedrijf gewoon in productie waren, konden leerlingen ook veel zelf doen. Hierbij werden ze vol trots begeleid door medewerkers van bedrijven die hiervoor hun vrije zaterdag hadden opgeofferd. Het beroep dat bedrijven op medewerkers hadden gedaan, was niet voor niets geweest. Er was veel bereidheid om leerlingen en hun ouders inzicht te geven in het werk, de werkzaamheden en de producten binnen de zeven bedrijven. Voor de bezoekers had het de uitstraling van een Trots-Op-Mijn-Bedrijf Dag.

Zo konden in totaal zo’n 600 leerlingen op een goede manier inzicht krijgen in het werk binnen de bedrijven. Even belangrijk is dat het overgrote deel komt met één of beide ouders, samen met meekomende broertjes en zusjes eveneens zo’n 600. Bij het inzicht krijgen in het werk binnen de bedrijven ging het veelal om de vervaardiging van herkenbare producten waarbij nog eens duidelijk werd gemaakt welk technisch vakmanschap hieraan ten grondslag ligt. Om voorafgaand alvast een beeld te krijgen wat de leerlingen te wachten stond, zijn ze op school aan de slag geweest met lesbrieven en het maken van werkstukjes.

Leerlingen die alle bedrijven hadden bezocht, ontvingen op het eind een werkstukje dat ze thuis in elkaar konden zetten. Wethouder Roger de Groot reikte het eerste exemplaar uit aan Daniël Neulen van de afdeling Havo/Vwo van het Carmel College Salland. Daarna bezocht wethouder De Groot alle deelnemende bedrijven en nam hij uitgebreid kennis van zowel de bedrijfsactiviteiten als de activiteiten voor leerlingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.