enorm veel interesse voor paardenmelk

De paardenmelkers van Paardenmelkerij ’t Schanebroek in Luttenberg blikken vol tevredenheid terug op de open dag van afgelopen zondag. “Het was een bijzonder geslaagde dag”, vertelt Nathalie Pronk. “Naar schatting hebben zo’n 500 mensen een bezoek gebracht aan ons bedrijf. Wij zijn blij dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het product paardenmelk.”

Zongdag ging om 11.00 uur het hek open bij ’t Schanebroek en de eerste mensen kwamen meteen het erf al op lopen. Bij de boerderijwinkel stond de deur uitnodigend open, maar natuurlijk wilden de mensen het liefste direct een kijkje nemen in de stal: Benieuwd hoe het melken van de paarden nu in zijn werk gaat. Door de stal verspreid hing informatie over het melken en over de paarden. Onder het genot van een kopje koffie konden de mensen rustig rondkijken. Ook liepen er mensen rond die eventuele vragen konden beantwoorden.

Om 12.00 uur stond de eerste melkronde gepland. Het werd echter om 11.30 uur al duidelijk dat het erg druk zou worden, want de mensen verzamelen zich toen al in en rond de melkstal. En inderdaad, zelfs voor de grote loopstal stonden om 12.00 uur meerdere rijen met mensen, die al niet meer in de melkstal pasten. Er werd dus maar besloten om één paard buiten de melkstal te melken. In de melkstal werd er na elk paard netjes gewisseld door de mensen, zodat iedereen even kon kijken.

Tijdens het melken werd verteld hoe het één en ander in zijn werk gaat. Ook werd er verteld dat paardenmelk kan helpen bij verschillende gezondheidsklachten, zoals huidproblemen als eczeem, psoriasis, darmproblemen, astmatische aandoeningen, enzovoort. Paardenmelk bouwt de weerstand namelijk op. Ondanks het grote bezoekersaantal was het muisstil in de stal en luisterde iedereen aandachtig. En om een compleet plaatje te krijgen van paardenmelk, konden de mensen de verse paardenmelk, warm van het paard, ook proeven. Een ware smaaksensatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.