en wat doen al die verkeersborden daar

Er staan zoveel borden langs de weg, dat we niet half weten wat ze allemaal eigenlijk betekenen. Dat heeft de ANWB onderzocht. Reden voor Onze Man om de weg eens op te gaan om ook eens te kijken, en hij kwam inderdaad een tikje ontdaan terug. Want wat staat er een boel onzin langs de weg.

Meest opvallend vindt Onze Man nog de borden bij iedere brug over een wetering tussen Broekland en Wijhe: Maximale belasting is 4,8 ton. Wat moet je nou met zo’n bord? Zou er werkelijk één chauffeur zijn die zich daar ook maar iets van aantrekt? Maar ook de hectometerpaaltjes zien er steeds feestelijker uit. Logootje van de provincie erop, aanduiding van de maximale snelheid en het wegnummer. Je hebt er allemaal niets aan.

De borden voor een rotonde tussen Raalte en Wijhe hangen wel goed. Van de drie pijlen op dat rotondebord moet er volgens de ANWB verplicht één onderlangs naar rechts wijzen. Aan de bovenkant naar links wijzen mag niet. Dan is het plotseling geen echt verkeersbord meer. En de haaientanden, die hebben we alleen in Nederland en Polen, verder nergens in de wereld. Ze zijn hier nogal fors aanwezig op de weg.

Een klein stukje rotonde in Wijhe: Voor de Salland Route rechts. Fietsknooppunt? Stop hier. Queen treedt op in Wijhe. En de appels van Van Vilsteren zijn ook nog steeds te koop. Je hebt voorrang, maar niet als je de rotonde opgaat. Brommers moeten van het fietspad af. En dan heeft Onze Man nog een overzichtelijk kruispunt genomen.

Er zijn dorpen in Nederland waar helemaal geen verkeersborden meer staan. Dat schijnt perfect te gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.