dijkwachters waterschap oefenen in praktijk

Zo’n 250 vrijwillige dijkwachters van het Waterschap Groot Salland gaan zaterdag 1 en zaterdag 8 november oefenen in de praktijk. Hierdoor raken de dijkwachters vertrouwd met praktijksituaties en leren ze hun dijkdeel beter kennen.

Beide zaterdagen vinden de oefeningen plaats in de regio zuid van het werkgebied van het Waterschap Groot Salland. Dit betekent dat de dijken ten zuiden van de Vecht en het Zwolle-IJsselkanaal aan een praktijktest worden onderworpen. Voor het waterschapspersoneel, de dijkringcommandanten en de eerste dijkpostcommandanten begint de dag om 07.00 uur. De dijkwachters lopen in drie ‘diensten’ tussen 09.00 en 17.00 uur en zijn herkenbaar aan oranje hesjes met het opschrift ‘dijkwacht’.

De oefening vindt zo realistisch mogelijk plaats. Dijkwachters gaan de dijken inspecteren op zogenaamd zandmeevoerend kwelwater, grote drijvende voorwerpen, nog aanwezige dieren op of langs de dijk (schapen, koeien, paarden) en obstakels, zoals tractoren of andere voertuigen op de kruin van dijken. Dit zijn situaties die de dijkwachters ook tegen kunnen komen tijdens een werkelijke situatie met hoogwater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.