die rondweg heeft nog nooit gedeugd

Commentaar – De Overkampsweg in Raalte is aangelegd als rondweg om vanuit Heeten/Deventer op het industrieterrein De Zegge te komen, of om via die weg je route richting Twente te volgen. De weg kreeg rotondes en verkeersdrempels…

Uit recent onderzoek blijkt dat nog steeds maar één op de vijf vrachtwagens de rondweg neemt. De rest sluipt via routes tussen Raalter woonwijken door naar zijn bestemming. Als dat werkelijk zo is, moet het aangepakt worden, vindt de Raalter VVD. En er moet ook een commissie komen die voortaan voortijding dit soort signalen oppakt en er iets mee doet.

Maar wat krijgen we nou? Een commissie? Vergaderen? Overleggen? Signaleren? Een wel heel erg politiek antwoord op een probleem dat destijds bij aanleg al lang gesignaleerd was. Er wordt gewoon niet geluisterd. Het onderzoek is niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken. We herinneren ons klagende Centra-chauffeurs (nog voor het Schuitema werd) die de boodschappen uit de containers hoorden rammelen achter in de vrachtwagen. Bij iedere hobbel meer. Klachten over de snelheidslimiet van 60. Actie van Acacialaanbewoners die helemaal niet minder vrachtwagens langs hun deur hoorden komen. Wat deed het politiek bestuur? Beetje praten met Centra. Beetje praten met de bewoners van de Acacialaan. En de rotonde in de Elzenlaan een betere draaicirkel geven, waardoor de sluiproute onder die flats langs, nog een beter alternatief werd dan de rondweg.

Een commissie benoemen om voortijdig problemen te signaleren en op te lossen. Laat die commissie dan al vast maar gaan praten over de rotonde op de splitsing Deventer, Heeten, Raalte ter hoogte van het caravancentrum. Daar loopt het verkeer vaster dan vast. Over een jaar staan daar files van meer dan twee kilometer. Vooral als je straks snel om Wesepe kunt, sta je verderop eerder in de file. En praat ook al maar vast over de uitvalsweg Zuidwijklaan in Raalte Noord. Daar hebben de geleerden een paar gekke slingers ingelegd die de weg heel oninteressant maken. Vanuit Deventer naar Raalte Noord gaat nog steeds het snelst via de BK-straat dwars door het centrum.

VVD, doe waar je goed in bent. Pak de zaken op als ondernemer. Niet lullen maar poetsen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.