Home / archiefcentraal / derde editie techniekdag raalter onderwijs

derde editie techniekdag raalter onderwijs

Na het succes van het afgelopen jaar wordt op zaterdag 4 oktober voor de derde keer de Techniekdag Raalter Onderwijs gehouden. Zeven bedrijven zetten de deuren open om leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en leerlingen van het eerste en tweede jaar van Vmbo, praktijkonderwijs, Havo, Vwo en Gymnasium kennis te laten maken met de techniek.

Het initiatief voor de Techniekdag Raalter Onderwijs is genomen om leerlingen meer affiniteit met techniek bij te brengen. Dit geldt zowel voor het basisonderwijs als de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs. De leerlingen hebben inmiddels een informatiebrochure ontvangen, evenals een lesbrief met opdrachten. Ook scholen uit Lemelerveld, Wijhe, Haarle en Wesepe nemen deel aan de Techniekdag Raalter Onderwijs.

Deelname aan de Techniekdag is uiteraard vrijblijvend. Maar deelname is niet afhankelijk van de vraag of je op school nog maar weinig of al veel aan techniek doet.

Belangrijk is dat leerlingen en eventueel hun ouders/verzorgers de kans krijgen een kijkje in de techniekkeuken te nemen en zich te verwonderen. De meesten staan er pas bij stil als iets niet werkt en op 4 oktober kan men zich verwonderen over waarom het allemaal wél werkt en hóe het werkt. De Techniekdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Men kan elk moment bij een bedrijf binnen stappen. Per basisschool en per klas van het Carmel College Salland wordt voor leerlingen aangegeven waar hun eerste activiteit is en hoe de route verder loopt. Dit om te voorkomen dat er te grote concentraties ontstaan. Wanneer leerlingen alle bedrijven bezocht hebben, ontvangen ze een werkstukje dat ze thuis in elkaar kunnen zetten.

Bouwbedrijf Klunder, Joop Elders Totaalinstallateur en Assink-Weustink Elektro laten zien waar ze mee bezig zijn in het nieuwe gebouw op De Braak. Daar wordt momenteel een zorgcentrum gebouwd. Het gebouw staat middenin de woonwijk De Hartkamp, niet ver van het gebouw van De Hartkamp. Bestratingsbedrijf Klink Nijland, Van den Berg Beton, Jan Veenhuis Machinefabriek BV en Disselhorst zetten de deuren van hun eigen panden open. Deze staan allemaal dicht bij elkaar op het industrieterrein.

Ter voorbereiding op de Techniekdag Raalter Onderwijs konden de leerlingen meedoen aan een knutselwedstrijd. Zij kunnen de resultaten van hun werkzaamheden insturen en dingen mee naar verschillende prijzen. Alle ingeleverde werkstukken worden op 4 oktober ten toon gesteld bij Veenhuis Machinebouw.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.