de ieme smult van interculturele hapjes

In de spelzaal van basisschool De Ieme in Raalte was het donderdagmiddag een gezellige boel. Daar werd namelijk uitgebreid stilgestaan bij het einde van de ramadan, waar veel ouders en kinderen van de school aan hebben meegedaan.

“Het was een prachtig feest”, aldus San Bronk namens De Ieme. “Na een informatief stukje over de ramadan en het Suikerfeest hebben we gekeken en geluisterd naar leuke dansjes en liedjes van leerlingen. Daarna kregen enkele kinderen, die het Suikerfeest thuis hadden gevierd, de gelegenheid om te vertellen over hun eigen ervaringen. Sommigen hadden zelfs al een beetje meegedaan met de ramadan.”

Allemaal reuze gezellig, maar het hoogtepunt van de middag moest toen nog komen. Juist, het smullen. In de spelzaal stonden vele moeders met allerlei lekkernijen uit verschillende culturen al vol trots op de enthousiaste kinderen te wachten. En hoe smaakte het? “Heerlijk!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.