dalfsen investeert fors in sport en welzijn

In alle kernen van de gemeente Dalfsen wordt in de komende jaren fors geïnvesteerd in sport- en welzijnsaccommodaties. Voor de vijf kernen staan nu zeven verschillende projecten in de steigers. Voor de plannen heeft de gemeente een bedrag van 10,4 miljoen euro gereserveerd.

Sommige projecten verkeren nog in een pril stadium, andere projecten zijn verder. Zo is in Hoonhorst deze maand al een serieuze start gemaakt met het onderzoek naar de Kulturhusplannen. In Lemelerveld vindt veelvuldig overleg plaats tussen de vaste gebruikers van sportpark Heidepark en de gemeente om de plannen voor een herinrichting van het sportcomplex verder vorm te geven. Een kunstgrasveld, een nieuwe sportzaal en een nieuw multifunctioneel handbalveld maken onderdeel uit van de plannen. De verwachting is dat begin 2009 de plannen gepresenteerd kunnen worden.

In Oudleusen zijn al de eerste tekeningen gemaakt om de bibliotheek en de peuterspeelzaal bij De Wiekelaar onder te brengen. Daarnaast wordt een verbinding gemaakt met de Cazemierschool en wordt bekeken of ook de jeugdsoos onderdak kan krijgen in De Wiekelaar. In Nieuwleusen wordt sporthal De Schakel op 1 januari 2009 geprivatiseerd en wordt er volop gewerkt aan plannen om de sporthal om te bouwen naar een Kulturhus. De plannen voor het Middengebied verkeren in een impasse, maar de gemeente staat open voor alternatieve (deel)plannen.

Tenslotte zijn er in de kern van Dalfsen plannen voor het verbeteren van sportpark Gerner (onder andere kunstgras) en wordt er gebrainstormd over verschillende scenario’s voor een aanpassing van De Trefkoele. De gemeente vergoedt per project 75 procent van de invensteringskosten, de overige 25 procent zullen bijeengebracht moeten worden door de provinciale subsidie, zelfwerkzaamheid, huurverhoging en dergelijke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.