constant stijgende lijn voor salland units

Arno Fikke uit Lierderholthuis verkoopt met zijn bedrijf Salland Units tweedehands units. Van schaftunits tot wooneenheden, van zeecontainers tot kantoorunits. Hij richt zich zowel op het bedrijfsleven als op de particulier. “Ik ben nu acht jaar bezig en de laatste jaren zit de handel in een constant stijgende lijn. Ik hoop dat dat zo blijft.”

“Units worden steeds populairder”, zegt hij. “Vooral particulieren die bezig zijn met een verbouwing maken er steeds vaker gebruik van. Je woont dan gewoon bij de bouw en dat is veel praktischer. Ik ben niet al te duur. Mijn units variëren in prijs van 500 tot 7.000 euro. De mensen kunnen als de ze de units niet meer nodig hebben, die eventueel weer aan mij verkopen, maar meestal vinden ze zelf al snel een adresje.” Zijn opslagruimte heeft hij aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld. Daar staan normaal gesproken vele tientallen units. “Maar nu is het er aardig leeg. De handel loopt goed.”

Naast particulieren maken ook steeds meer bedrijven en instanties gebruik van units, weet Fikke. “Ze worden natuurlijk het vaakst gebruikt voor noodhuisvesting, maar in principe is alles mogelijk. Je kunt er volledige ziekenhuizen mee bouwen. Langs de A10 bij Amsterdam staat bijvoorbeeld een enorm kantoorcomplex dat volledig is opgebouwd uit units. Fortis heeft bij Utrecht ook een enorm complex staan. Je kunt echt niet zien dat het units zijn. Als mensen denken dat units maar oude, simpele dingen zijn, hebben ze het mis. Veel bedrijven hechten waarde aan hun uitstraling en willen dus echt geen oud spul. Die gebruiken de meest prachtige units. En naast een simpele unit die bijvoorbeeld bestemd is voor de schaft, heb ik de luxe units ook in de aanbieding.”

Fikke heeft een eenmansbedrijf. Voor het vervoer van de units, maakt hij gebruik van een vast vervoersbedrijf. Daarnaast werkt hij ook veel samen met Harmsen Materieel in Lemelerveld. De twee bedrijfjes spelen elkaar tips door. Zo kan het dus ook maar zo zijn dat Salland Units plotseling een partij steigermateriaal in de aanbieding heeft. “Maar units zijn mijn belangrijkste handel”, stelt Fikke ook meteen. “Ik zit met de handel grotendeels in de noordelijke kant van Nederland. Ik zit ontzettend veel op de weg. Vooral in de regio rond Rotterdam is veel handel.

Groei? Ja, ik heb eigenlijk nog maar weinig handel in Salland zelf en daar wil ik ook wat bekender worden. Maar ik ben niet van plan om personeel in dienst te nemen. Ik ben handelaar, geen dompteur, ha ha!” Meer info op staging2.sallandunits.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.