Home / archiefcentraal / cda nu en later veilig leven met water

cda nu en later veilig leven met water

Het CDA gaat de verkiezingen voor Waterschap Groot Salland in november in met het motto ‘Nu en later, veilig leven met water!’ Het Raalter CDA heeft drie kandidaten op de lijst staan. Breun Breunissen staat derde op de CDA-lijst en is daarmee de hoogst geplaatste Raaltenaar: “Met onze missie willen we duidelijk maken dat water van levensbelang is. Voor ons, voor onze kinderen, voor onze omgeving, voor de landbouw en economie.”

“Veiligheid tegen hoog water heeft voor ons een grote prioriteit”, vervolgt Breunissen. “Wij willen dat het door premier Balkenende aangekondigde Deltaplan wordt uitwerkt in concrete maatregelen voor platteland, de dorpen en steden in Overijssel. Dat betekent onder meer dat er duurzame en veerkrachtige watersystemen moeten worden ontwikkeld, die klimaatbestendig zijn en voor schoon water zorgen.”

Volgens kandidaat Henk Holtmaat uit Mariënheem, zeventiende op de lijst, moeten mensen ook kunnen genieten van het water. “Om te recreëren, zoals bijvoorbeeld zwemmen en vissen, maar ook omdat het mooi is als onderdeel van het landschap of als onderdeel van de stad. Verder vind ik dat onze landbouwgrond zoveel mogelijk moet worden ontzien als er ‘opslagruimte’ voor water moet worden gerealiseerd. Als het echt niet anders kan, dan vinden wij dat er een goede compensatieregeling voor de boeren moet komen.”

Guus Temmink uit Raalte Noord, elfde op de lijst, vindt dat het waterbeheer betaalbaar moet blijven. “Geld moet efficiënt en doelmatig worden ingezet. Het waterschap moet kostenbewust werken. Er moet, zoals dat heet, ‘werk met werk’ worden gemaakt door een goede samenwerking tussen alle partijen. Een goede communicatie met burgers, agrariërs en andere ondernemers. Het CDA wil dat zij vroegtijdig worden betrokken bij plannen en hun ideeën kunnen inbrengen.”

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.