broekland denkt over haar toekomst na

Commentaar – Zaterdag gaan ze in Broekland met z’n allen praten over de toekomst van het dorp. Broekland op weg naar 2020 zullen we maar zeggen. Het hele dorp mag meepraten. Je mag niet alleen zeggen hoe je over de toekomst denkt, je wordt ook uitgedaagd gelijk maar te zeggen hoe je dat denkt te bereiken.

Plaatselijk Belang organiseert het. En nu al – zegt PB – zijn er ideeën op tafel gekomen die veelbelovend zijn. Succes verzekerd, zouden we zo zeggen. Want lekker dicht bij de bevolking. Niet alleen praten over wat je wilt, maar ook praten over hoe je dat oplost.

Raalte op weg naar 2020 ging over een discussie door de burger over de toekomst van zijn eigen leefomgeving. Die actie pakte niet zo goed uit. Op de discussieavonden kwam bijna niemand. Wellicht is zo’n discussie Raaltebreed al te grootschalig?

Een Broeklander of een Luttenberger die in Raalte over zijn toekomst moet komen praten, die gelooft niet in de toekomst. Al helemaal niet als die in thema tot in detail voorgekauwd is. Dat is wel een beetje jammer, want het idee is natuurlijk schitterend, dat je ‘het volk’ laat meebepalen over zijn eigen toekomst.

PB Broekland gaat de lokále discussie aan. Als alle dorpen in Salland dat nou eens deden. Dan hebben we niet een Raalte op weg naar 2020, maar een Salland op weg naar 2020. Mooi toch? Krijgen we allemaal kleinschalige plannetjes, gedragen door de plaatselijke bevolking. Die zorgen er dan wel voor dat de ideeën via tafels van ambtenaren, aktentassen van politici, wouden van regels uiteindelijk ook uitgevoerd worden. Want de aanhouder wint.

Broekland, Succes zaterdag.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.