brainstormsessie levert nieuwe ideeen op

Hoewel de uitkomsten divers zijn, blijft er één waarde zeer herkenbaar: Het behoud van de saamhorigheid in Broekland. Op het gebied van de gezelligheid betekent dat K3 in Broekland. Klein, knus en kneuterig!

Het thema ‘gezelligheid’ leverde het idee op om grote tafels op het Bouwhuisplein te plaatsen. Bijvoorbeeld te gebruiken bij de Broeklandse barbecue. Op de eerste zondag van het jaar waarop het 25 graden of warmer is, kunnen alle Broeklanders die van plan zijn die dag te barbecueën met hun kolenbranders naar het Bouwhuisplein komen.

Bij het thema ‘bedrijvig’ waren de brainstormers van mening dat groei de enige mogelijkheid is om te blijven bestaan. Er moet een startersplek komen, waar nieuwe ondernemers tegen lage kosten hun bedrijf kunnen opbouwen. En de bestaande bedrijven moeten kunnen groeien. Daarom moet er een bedrijventerrein in Broekland komen dat die groei aankan. En natuurlijk; de bereikbaarheid van dat terrein moet zo geregeld zijn dat er geen zware vrachtwagens meer door het dorp rijden.

De uitkomst van de themagroep agrarisch liegt er niet om: Over vijftien jaar zijn er in Broekland nog maar enkele boeren actief. Dat zijn dan wel enorm grote boeren. Zij opereren maatschappelijk verantwoord en als onderdeel van de gemeenschap Broekland. Zo moet er in het centrum van Broekland een kinderboerderij met educatieve ruimte komen van waaruit excursies naar de werkelijke boeren te organiseren zijn. De energie voor Broekland wordt geleverd door een biovergister en door zonnepanelen op de daken van de stallen, schuren en bedrijfsgebouwen. Om dit te organiseren moet er een energiecoöperatie opgezet worden.

En zo waren er nog veel meer ideeën: Er moet een vacaturebank komen voor vrijwilligers en stagairs en de Broeklanders gaan op verschillende fronten starten met de voorbereiding van het eeuwfeest, in 2012 bestaat Broekland namelijk honderd jaar. Anke Hoeneveld, bestuurslid van het Plaatselijk Belang: “Het is duidelijk dat de Brainstorm enorm veel heeft opgeleverd. Plaatselijk Belang Broekland gaat er mee aan de slag. Uiteraard niet als enige uitvoerende partij. Maar dat hoeft ook niet. Daar zorgt die saamhorigheid wel weer voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.