boy beck komt zwaar ten val in assen

Het Becks BMW Race Team uit Wijhe heeft opnieuw geen plezierige herinneringen over gehouden aan een raceweekend op het circuit van Assen. Op zaterdag, bij de eerste training, leek het allemaal nog goed te gaan: Jarno Jonker had zich netjes naar een derde plek getraind en Boy Beck trainde zich naar een zeer mooie zevende plaats en reed – mede door een nieuwe versnellingsbak – zeven seconden af van zijn beste tijd in Assen.

Maar tijdens de tweede training liep het allemaal anders. Boy begon in eerste instantie goed, maar vloog aan het eind van de training erg hard van zijn motor in de Ramshoek. De jonge coureur kon de motor nog een heel eind in bedwang houden, maar eenmaal op het gras ging het toch nog mis en vloog zowel de coureur als ook de motor volledig door de lucht. “Dat was even schrikken als je dat van dichtbij meemaakt”, zegt teammanager (en tevens vader) Jan Beck. “Gelukkig kwam Boy snel weer in de benen en raapte hij zelf zijn motor op. Dus op het eerste gezicht viel het met zijn verwondingen nog wel mee. Later na de medische controle bleek dat hij alleen een pijnlijke schouder opgelopen had en uiteraard een flinke deuk in zijn ego.”

De motor had nogal wat schade opgelopen en was in korte tijd niet meer repareren voor de wedstrijd. Oftewel: Einde verhaal voor Boy. Jarno daarentegen reed zichzelf ook tijdens de tweede training naar de derde en stond op zondag mooi op de eerste startrij. Maar lang kon Jarno tijdens de race niet genieten van zijn fraaie positie. Een kabeltje gooide roet in het eten. “Waarschijnlijk viel hij uit door een kabeltje van de ontsteking die afgebroken was in het kabelschoentje”, stelt Jan Beck. Weg derde plek. “Een slechtere afsluiting van het ONK-seizoen konden we ons niet voorstellen. Gelukkig is Jarno nog wel vierde gebleven in het algemeen klassement. Boy heeft zijn zesde plaats niet kunnen behouden en is uiteindelijk als zevende geëindigd dit seizoen”, aldus de teammanager.

“Terugkijkend op het ONK-seizoen kunnen we concluderen dat we met veel pech begonnen zijn en ook weer met pech zijn geëindigd. Hopelijk gaat dat volgend jaar beter. We gaan deze winter een nieuwe fiets bouwen voor Jarno. En Boy gaat volgend seizoen op de motor van Jarno rijden. De motor van Boy wordt verkocht.” Toch zit het seizoen er voor het Becks BMW Race Team nog niet helemaal op. “Dit weekend gaan we nog naar Engeland, waar we in actie komen op het circuit van Brands Hatch. Hopelijk hebben we daar wat meer geluk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.