bijna een miljoen voor ziekte van duchenne

Ook oud-Raaltenaar Justus Kuik reed mee met de tocht waarin in totaal liefst 275 bikers actief waren. Zij fietsten een bedrag van 950.000 euro bijeen, ten goede van kinderen die de erfelijke spierziekte van Duchenne hebben.

Onder de titel Duchenne Heroes reden de bikers zeven dagen lang honderd kilometer per dag. Het betreft een sponsorrit waarbij per deelnemer voor minimaal 2.500 euro laten steunen door particulieren en bedrijven. De tocht ging over grotendeels onverharde paden en over de zware delen van de beruchte mountainbikeroutes in de Belgische Ardennen. De deelnemers spraken achteraf van een barre tocht met valpartijen, koude nachten, modder en lange, steile hellingen.

Afgelopen zaterdag was de glorieuze en voor velen emotionele intocht in Nijmegen. Daar wachtten veel Duchenne-patiëntjes samen met vrienden, sponsors en andere belangstellenden de renners op. Ze waren verbaasd en enthousiast over het enorme eindbedrag dat bij elkaar is gefietst. Het bedrag bijna het dubbele van het resultaat van vorig jaar. Volgend jaar wordt de tocht opnieuw gehouden, van 13 tot en met 19 september. Opgave hiervoor is alweer gestart.

Enthousiast gemaakt voor deze sponsortocht gingen Florien Remmelts en Ronald Tops dit voorjaar op zoek naar sponsoren om het minimale bedrag in te kunnen leggen voor het goede doel. Zij reden in het team ‘The Real Heroes’. Justus Kuik vormde samen met Paul van Lijden en Rob Westland, vader van Duchenne-patiënt Tim, in het team Ride4Tim.

Als er enkele grote sponsoren komen zullen Florien en Ronald waarschijnlijk weer ten strijde gaan voor het goede doel. Je kunt dus altijd contact opnemen met Ronald Tops op 06-14329752. Ook kun je nog steeds storten op Rabo-rekening 35.45.20385 ten name van Ronald Tops onder vermelding van Duchenne ‘en je eigen naam’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.