bergetappe gehad vandaag naar de finish

Salland Centraal krijgt iedere dag een wandelverslag van Chris de Bont, één van de organisatoren van de allereerste Sallandse Wandelvierdaagse. De wandelaars zijn aan hun laatste etappe begonnen, wij kijken nog even terug op dag 3.

“Als ik om 06.00 uur de tent op de Domineeskamp binnenstap, heerst daar al een gemoedelijke sfeer. De eerste wandelaars zitten in opperbeste stemming bij elkaar met een kop koffie en de startkaart in de hand. Wandelen verbroedert. Of je nu in een groep of solo loopt, je komt steeds weer bekende gezichten tegen. Na twee dagen gemeenschappelijk afzien langs dezelfde wegen, zijn het je wandelvrienden geworden. Overigens valt dat afzien reuze mee. Natuurlijk beginnen nu de blaren te komen, maar als je ziet hoe monter de meesten ’s middags terugkeren, dan is het nog niet zo slecht gesteld met de fitheid van de mensheid. Er zijn dan ook weinig uitvallers.”

“Het werd dan ook wederom een feestdag met prachtig zonnig herfstweer en een schitterende route. Eerst gezamenlijk naar Luttenberg, waar de wandelaars met open armen ontvangen werden. Onder andere een zonnig terras, koek, fruit, snoep en Gerda Tijs en Anne-Marie als heks op klompen zorgden voor een hartelijk onthaal. Na Heino woensdag, liet Luttenberg donderdag zien wat gastvrijheid is.”

“Voor de 20 kilometer-wandelaars was de Bergweg met uitzicht op de Hellendoornse berg de kuitenbijter van de dag. Na deze col vervolgden zij hun weg richting Mariënheem en terug naar Raalte. Voor de 40 kilometer-lopers werd het een echte bergetappe, om in vierdaagse termen te spreken: Een zeven-heuvelenweg. Zij liepen door naar Hellendoorn, waar vóór aankomst de Hellendoornse berg zich aandiende. Dan door naar Nijverdal, waar de Nijverdalse en Holtense berg bedwongen werden over onverharde wegen. Vervolgens via Helhuizen, de Poggenbeltsweg en Raamsweg terug naar Raalte. Deze ‘bergtaal’ is typisch voor Sallanders die trots zijn op hun heuvelrug. Misschien waren de boomstronken in het pad wel lastiger dan het stijgingspercentage.”

“Terug op de thuisbasis beschreven de deelnemers deze route als de mooiste tot nu toe. Er was veel bewondering voor de organisatie en enthousiasme voor de doorkomst in Luttenberg. Dat zijn fijne dingen om te horen, want de organisatoren beginnen, ondanks het goede verloop tot nu toe, iedere dag met een zekere spanning of alles wel goed voorbereid is en volgens plan uitkomt. We genieten van de waardering en ontvangen kritiek als leerpunten om het volgend jaar nog beter te doen. Wanneer wandelaars in het gastenboek nu al schrijven ‘volgend jaar weer’, zullen wij niet achterblijven om dit te realiseren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.