antoniusschool in de ban van boekenweek

De kinderboekenweek wordt weer op verschillende locaties gevierd, maar telkens over het zelfde thema: Poëzie. Het sleutelwoord daarbij is de ‘zinnenverzinzin’. Dat is op zich al een meesterlijk poëtisch woord, tijdens de kinderboekenweek is het niet meer dan het begin van een zin die leidt tot meer zinnen, tot poëzie. In Mariënheem gaan ze nog een stapje verder, want op de St. Antoniusschool gaat men druk aan de slag met dichten!

Sinds een aantal jaren organiseert de plaatselijke werkgroep ‘Acht voor Taal’ op meerdere momenten van het schooljaar activiteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van taal. Het promoten van lezen is daarbij dan natuurlijk een zeer belangrijke schakel. Om die reden is ieder jaar de boekenweek, dit jaar van 1 tot en met 11 oktober, een goed bruikbaar onderwerp waarmee invulling gegeven kan worden aan de doelstelling van de groep.

Op donderdag 2 oktober zijn alle kinderen van de basisschool bijeengekomen om te kijken en luisteren naar gedichten door leerlingen en leerkrachten, afgewisseld met muziek en zang. Aan het eind kregen alle kinderen een opdracht mee: “Ga deze week in je klas aan het werk en probeer dan zelf ook een mooi gedicht te maken.” Dat wordt dus een week met een hoog rijmgehalte in Mariënheem. Volgende week donderdag is de afsluiting van het project, waarbij iedere groep hun dichtproducties laat horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.