alied en heleen in weiland in dalmsholte

De 23e expeditie van de schrijfsters Alied van der Meer en Heleen Bosma voor het kunstproject Overal in Overijssel staat online. Die expeditie bracht hen naar een weiland tussen de roodbonte en zwartbonte veestapel in Dalmsholte, achter Lemelerveld. Terwijl de zweefvliegtuigen de hele dag boven hun hoofd rondcirkelden, concentreerden de dames zich op het weiland, brachten zij het gedrag van deze koeienrassen in kaart en spraken ze met jonge en oudere, snelle en rustige, klassieke en moderne boeren.

Overal in Overijssel is een kunstproject waarbij Alied en Heleen – in overall – naar een locatie in Overijssel worden gestuurd om een reportage te maken. Via GPS-coördinaten bereiken de schrijfsters hun bestemming, waar ze zich laten verrassen door wat ze in of op het aangegeven erf, weiland, wildernis, bedrijventerrein, schoolplein of dorpsstraat aantreffen. Ze maken een gedicht, foto’s en filmpjes en zetten die op hun site, iedere maand weer. Aflevering 23 staat nu dus online. Nog vijf afleveringen te gaan!