Home / archiefcentraal / zwaan raakt verstrikt in raalter achtertuin

zwaan raakt verstrikt in raalter achtertuin

Een jong poesje klimt in de boom en moet er door de brandweer worden uitgehaald. Een jonge zwaan landt in de achtertuin aan de Baeckenhagen in Raalte en komt er uit zichzelf ook niet meer vandaan. Gewoon, zomaar verdwaald en in een uitzichtloze situatie terechtgekomen. Voor de zwaan niet plezierig, voor de betreffende bewoners even goed schrikken. Zij treffen natuurlijk niet iedere avond een joekel van een zwaan in hun achtertuin aan.

“Als je kleine vogels al niet zo leuk vindt, dan is zo’n zwaan al helemaal schrikken. Zeker als je nietsvermoedend naar het raam loopt om te kijken wie er aan klopt”, aldus een bewoner van de Baeckenhagen. “Normaal vliegt een vogel weer weg zodra het is uitgerust, maar een zwaan heeft wat meer ruimte nodig om het luchtruim te kiezen. Met hulp van de buurman is het gelukt om de zwaan via de garage naar de voorkant te krijgen, om het daarna naar de bergingsvijver te loodsen.”

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.