voorbereiding op beursvloer erg succesvol

De workshop Goede Zaken, speciaal georganiseerd voor enkele maatschappelijke organisaties die op 25 september deelnemen aan de eerste Beursvloer Raalte, is afgelopen donderdag goed ontvangen. “Erg leerzaam en er zijn goede resultaten geboekt”, vertelt Marieke Korterik van Landstede Welzijn Raalte – één van de organisatoren van de Beursvloer. “Organisaties hebben geleerd om hun opdracht te formuleren. Want op de Beursvloer moet het echt gebeuren!”

De maatschappelijke organisaties die deelnamen aan Goede Zaken leerden tijdens de cursus om samen te werken met het bedrijfsleven. De kerngedachte is dat samenwerking kansen biedt voor zowel ideële als commerciële organisaties. Iedere deelnemer heeft een vraag en een aanbod die interessant kunnen zijn voor de ander. De kunst is om de vertaling ervan te maken en elkaar te begrijpen. Die eerste stap werd donderdag gezet in het Kulturhus in Raalte.

De workshop werd aangeboden door Rabobank Raalte, zodat de organisaties goed beslagen ten ijs komen op de Beursvloer in het gemeentehuis. “Bedrijven hoeven daar nog niet eens met een concrete vraag of specifiek aanbod naar toe te komen, zij kunnen ter plekke inspelen op de andere aanwezigen”, aldus Korterik. “Goede Zaken heeft geholpen bij het formuleren van een goede vraag. Ook is er geoefend met de verkoop van de vraag richting bedrijfsleven.”

Enkele van die vragen zijn bijvoorbeeld hoe je het beste een voorlichtingsfilm kunt maken, hoe je de verbouwing van een jongerencentrum het beste kan aanpakken of hoe je een belevingstuin moet aanleggen. De Beursvloer Raalte koppelt die vragen aan diensten vanuit het bedrijfsleven. Zo kunnen bedrijven die graag wat meer maatschappelijk betrokken willen zijn een vergaderlocatie aanbieden, of ondersteuning bieden bij het vormgeven van een goed werkende vrijwilligersorganisatie.

De Beursvloer vindt plaats in het gemeentehuis van Raalte op 25 september vanaf 16.30 uur. Voor bedrijven is het een extra kans om hun maatschappelijke betrokkenheid kracht bij te zetten en biedt het volop gelegenheid om hun netwerk te vergroten. Meer informatie is te vinden op staging2.beursvloerraalte.nl. Opgave is nog mogelijk bij Marieke Korterik via telefoonnummer 088-8508275 of per mail op mkorterik@landstede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.