volleybalheren hevo op jacht naar eerherstel

De volleybalheren van Hevo uit Heino staan aan de vooravond van een nieuw seizoen. Komende zaterdag barst het volleybalgeweld weer los, maar om onduidelijke redenen is Hevo meteen al vrij. Het openingsduel van de Heinoërs is namelijk verplaatst. En dus duurt de voorbereiding nog een weekje langer. Toch blikken we met aanvoerder Mark van Vilsteren (29) alvast vooruit op de competitie van het seizoen 2008-2009: Een seizoen na de roemloze degradatie uit de tweede divisie.

“We kwamen voor de tweede divisie gewoonweg kwaliteit tekort”, zegt Van Vilsteren kort maar krachtig. En vreemd genoeg is de ervaren captain van Hevo nu opnieuw bang voor een moeilijk seizoen. Terwijl je zou verwachten dat de formatie van coach Gerrit Grolleman dit jaar meteen weer wil promoveren. “Dat is niet realistisch. Er zijn in de zomer drie basisspelers vertrokken, dus wij hebben behoorlijk wat ingeleverd”, vertelt Van Vilsteren, die oorspronkelijk uit Raalte komt, maar inmiddels in Lierderholthuis woonachtig is.

“Geerco Schuurman en Lennert Vos zijn gestopt en Hein van der Wal speelt komend seizoen in Zwolle. Daarvoor in de plaats zijn Ken Venema en Wim Hulsman gekomen. Ken komt van Salvora Raalte en Wim is afkomstig uit Eerbeek en heeft zich in Heino gevestigd. Deze heren zijn leuke aanvullingen, maar zeker geen versterkingen.”

De 29-jarige Van Vilsteren ziet vooral het stoppen van Lennert Vos als een groot verlies voor de ploeg. “Lennert was onze spelverdeler, een zeer belangrijke pion bij volleybal. Nu wordt die positie ingenomen door Martin Tutert. Martin is nog zeer jong en je ziet in de voorbereiding toch dat hij nog wat ervaring mist. Daarnaast is het ook heel erg wennen voor de meeste spelers, want je krijgt toch opeens te maken met een compleet andere spelverdeler. Maar door hard te trainen moet dat wel goed komen”, aldus Van Vilsteren, die in noodgevallen zelf ook nog de rol van spelverdeler kan vervullen.

In zijn periode bij Salvora stond de Raaltenaar immers altijd als spelverdeler in het veld. “Ik hoop niet dat ik komend seizoen vaak als spelverdeler kom te spelen, want dat gaat meteen weer ten koste van onze aanval.” Om de doodeenvoudige reden dat Van Vilsteren nagenoeg onmisbaar is in de aanval van Hevo, die verder bestaat uit Emiel en Rik Hollak, Michel Krijt, Bas Slijkhuis en Coen Eschbach. Ruud Zandbergen maakt de tienkoppige selectie van Hevo compleet.

Gezien alle wijzigingen in de ploeg legt Hevo de lat voor komend seizoen dan ook niet al te hoog. “Bovenin het rechter rijtje meedraaien zou mooi zijn, maar daarvoor moet nog wel het één en ander gebeuren. We moeten met z’n allen vol aan de bak en dan heb ik er alle vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven in deze klasse.” Een klasse die overigens geen derde divisie meer heet, maar regiodivisie. “Dat wil echter niet zeggen dat wij onze tegenstanders dicht bij huis hebben. We hoeven weliswaar niet helemaal meer naar het westen van het land, maar toch nog altijd drie keer naar Nijmegen en spelen onze eerste wedstrijd op zaterdag 4 oktober helemaal in Wageningen tegen Scylla. Meteen een sterke tegenstander verwacht ik. Al heb ik er nog nooit van verloren, ha ha…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.