vol programma tijdens kanaalverjaardag

Salland heeft in het weekend van 6 en 7 september twee dagen lang ‘Skik’. Op 7 september is het Overijssels Kanaal (sectie 3 Deventer-Lemelerveld) 150 jaar oud. Hadden de activiteiten tot heden een karakter van verbeelding en verbazing met het Langste Lente Licht en Muj Kiekn, op de verjaardag wordt er vooral ‘Skik’ gemaakt.

Lemelerveld viert zaterdag 6 september – een dag voor de verjaardag uit – al feest in het centrum van het dorp. Om 8.30 uur starten de feestelijkheden op het Kroonplein. Mensen in historische kledij en kinderen op versierde fietsen verzamelen zich. Een half uur later zijn ze betrokken bij de officiële opening van het nieuwe fietspad langs de Kanaaldijk-Noord. Die opening levert een optocht op van historische rijwielen, racefietsers, mountainbikers, moederfietsen, solexen en brommers.

Na de koffie is er alweer een opening. Om 10.30 uur wordt het Jaagpad geopend. Vroeger liep daar het paard (of de vrouw, echt waar!) van de schipper om de boot voort te trekken. Je treft daarom nu nog steeds geen bomen tussen jaagpad en kanaal. Om 11.00 uur vaart er weer een heuse suikerbietenboot door het kanaal, terwijl de historische markt met oude ambachten en streekproducten te bezichtigen is, net als de historische beelden langs het kanaal. Om 12.00 uur is er een kanaalbrunch voor alle Lemelervelders op het Kroonplein. In de middag treden shantykoren op en kan er gekanood worden op het kanaal. Het feest wordt afgesloten met een gezamenlijke oecumenische kanaalviering in de katholieke kerk. Dat is om 19.00 uur.

De verjaardag van ’t kanaal valt samen met de Salland Natuur Fair. Beide organisaties hebben hun eigen programma ontwikkeld, maar er is uitermate goed gekeken naar de gezamenlijke meerwaarde. Op het terrein van landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg (met grote borden aangegeven en ook heel goed met de fiets langs het kanaal te bereiken) begint de Salland Natuur Fair om 10.00 uur. Het thema ‘Duik in het verleden’ verwijst naar tien jaar Natuur Fair én naar 150 jaar Overijssels Kanaal. Om 12.00 uur wordt er getoast op het kanaal. En de uitbreiding met kanaalactiviteiten is een directe aanvulling op het toch al grootse programma van de Fair.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.