vikingenfilm en meer fotos op muj kiekn

De expositie Muj Kiekn is uitgebreid met een film over de Vikingentocht naar Den Haag. Raalter Vikingen togen per boot naar Den Haag om daar in de jaren tachtig te protesteren tegen de sluiting van het kanaal. De familie Spijker heeft dat gefilmd. Sallandus kreeg de Super8-film en heeft die omgezet op DVD. Komend weekend al te zien op de expositie Muj Kiekn.

Vrijdag, zaterdag en zondag is het Nationale Monumenten Weekend. Landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg 26 tussen Heeten en Raalte is dan ook open. Het landgoed zelf is een monument, het 150-jarige kanaal is dat feitelijk ook. Sallandus, de stichting die de kanaalfestiviteiten voor haar rekening neemt, heeft daarom gemeend de expositie over het Overijssels Kanaal extra te openen, maar heeft ook het landschapskunstwerk Op Drift laten staan. Afgelopen weekend was Op Drift al te bezichtigen tijdens de Salland Natuur Fair. Vrijdag, zaterdag en zondag krijgt Salland een tweede kans 300 ijzeren mannen het kanaal te zien hergraven met kruiwagens die ze te leen hebben van Sallanders.

Op het terrein van landgoed Groot Zwaaftink zal het dan een stuk rustiger zijn, genieten van kunst is in die setting wellicht beter. Maar ook de expo nog eens een keer bekijken behoort dus tot de mogelijkheden. Daar kun je de ontstaansgeschiedenis van het kanaal bekijken, krijg je info over het ontstaan van Lemelerveld, de betekenis van het kanaal voor industrie, ecologie, toerisme. Je ziet er ook foto’s van de hardware van het kanaal (bruggen en dergelijke). Foto’s en film van het Langste Lente Licht zijn te zien. De film is te koop zelfs. Ook zijn er films in de expo te bewonderen van de laatste boten door het kanaal en is er een interviewreeks gemaakt van mensen die langs het kanaal wonen of woonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.