videoclub zoom out heino viert jubileum

Videoclub Zoom Out Heino bestaat zaterdag 11 oktober tien jaar en viert dat met een open huis in Sporthal Hoogerheyne in Heino. Leden van de club laten dan zien wat zij doen, er wordt uitleg gegeven over camera’s en de ontwikkelingen daarin. Bezoekers kunnen kennis nemen van montagesystemen, bijvoorbeeld een homesysteem van het bekende Studio 9 van Pinnacle. Tevens is het professionele montagesysteem AVID Liquid aanwezig.

Ook zijn er demonstraties van het omzetten van acht millimeter filmpjes naar DVD. En verder gaat tijdens het open huis de film in première over de ‘Pompdagen 2008’, die door diverse leden is opgenomen en gemonteerd. Iedere bezoeker die zichzelf herkend op deze film gaat naar huis met een documentairefilm – van de in dit voorjaar gehouden Veldtocht – ter waarde van vijftien euro.

Voor de jeugd vanaf 16 jaar en studenten heeft Zoom Out een speciaal lidmaatschapstarief met gratis diverse cursussen op het gebied van filmen en monteren. Daarnaast nodigt Zoom Out regelmatig professionele filmmakers uit voor een lezing. Om vervolgens aan de slag te gaan met het maken van clubfilmpjes. De leden doen dat gezamenlijk. Een mooi voorbeeld van zo’n clubfilmpje is ‘De Kast’. Met deze film heeft Zoom Out de tweede plaats in het clubfestival van Overijssel gehaald.

Zoom Out is een club uit alle gelederen van de bevolking en heeft leden uit onder andere Heino, Zwolle, Wythmen en Dalfsen. Ook in de regio Raalte is de club bekend. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Jan de Mink (0572-393047), Klaas Rietberg (0572-391990) of Roel van der Ploeg (06-22071308).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.