verrekijker voor jagers van de toekomst

Colin Venema (Heeten), Naomi Veldkamp (Raalte), Roel Bloemenkamp (Lettele), Niek Schrijver (Broekland), Finet Bosman (Wijhe) en Dennis Koopman (Heino) hebben woensdag allemaal uit handen van Gerard Assink, voorzitter van het gewest zuid-west Salland van de KNVJ en WBE, een fraaie verrekijker gekregen.

De prijsuitreiking vond plaats in de jagershut nabij Wesepe naar aanleiding van een activiteit op de Salland Natuur Fair. Voor de kinderen werd door de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging ( KNJV) en WBE afdeling Heeten en Omstreken namelijk een dierenbos gehouden, waarbij in het bos op het landgoed twintig geprepareerde dieren gecamoufleerd stonden opgesteld. De kinderen die de meeste dieren bij naam en toenaam hadden geteld, vielen in de prijzen.

Assink was tevreden over de belangstelling van de kinderen. “In totaal namen 262 kinderen deel aan deze activiteit. De kinderen waren laaiend enthousiast en ook hun ouders. Dat geeft voldoening. Volgend jaar gaan we op dezelfde voet verder en bedenken we er weer iets anders bij. Het blijkt toch dat kinderen maar ook hun ouders weinig kennis hebben van het wild in de natuur. Wij willen er graag aan bijdragen dat dat in de toekomst beter wordt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.