toch geen bezuiniging op redacties wegener

Personeel op de redacties van De Stentor hoeven de komende paar jaar niet te vrezen voor hun baan. De journalistenvakbond NVJ heeft namelijk een akkoord met uitgeverij Wegener bereikt waarin is vastgelegd dat er voorlopig geen banen worden geschrapt. Wegener wilde vierhonderd man de deur wijzen, waarop de journalisten met een staking dreigden. Die staking zetten zij niet door en nu lijkt er dus verbetering te komen.

In het principeakkoord tussen NVJ en de Raad van Bestuur van Wegener staat onder meer een minimumbezetting op de verschillende dagbladredacties voor een aantal jaren. Ook wordt geld gereserveerd in opleidingsbudgetten en krijgen regionale kranten zoals De Stentor meer eigen verantwoordelijkheid. De banengarantie geldt tot 1 januari 2011. Dat betekent ook dat iedere journalist die gebruik maakt van een vertrekregeling wordt vervangen.

Als gevolg van de gemaakte afspraken moet de Wegener-top nu elders in het bedrijf kosten zien te besparen. Vroeger deed Wegener dat altijd op personeelskosten. Nu krijgt datzelfde personeel zelfs een budget om zich verder te scholen om met de tijd mee te gaan en multimediaal te gaan werken. Dat betekent dat ze niet alleen de krant maken, maar ook radio, tv en internet. De NVJ-leden hebben tot 10 september de tijd te stemmen over het bereikte principeakkoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.