tielbeke tikt als achtste aan op wisselslag

Michel Tielbeke is er vrijdag op de Paralympische Spelen in Beijing niet in geslaagd om op zijn favoriete onderdeel een medaille te pakken. De 26-jarige zwemmer uit Raalte kwalificeerde zich wel voor de finale van de 200 meter wisselslag (in de klasse SM13), maar kon daarin geen potten breken.

De Raaltenaar tikte in de series aan in 2.24,47, waarmee hij als achtste de finale bereikte. Het was achteraf een voorbode voor de finale, want ook daarin eindigde Tielbeke uiteindelijk als achtste. Helaas wist de zwemmer met het Syndroom van Usher zichzelf in de finale niet te overtreffen. In het fraaie zwembad van Beijing zwom Tielbeke zelfs een fractie minder snel dan tijdens zijn race in de series. Hij klokte in de finale een tijd van 2.25,36. De 200 meter wisselslag werd gewonnen door de Oekraïner Oleksii Fedyna. Hij deed dat met een nieuw wereldrecord: 2.13,84.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.