Home / archiefcentraal / stal t reelaer nog in gesprek over hutjes

stal t reelaer nog in gesprek over hutjes

Eline Miedema van Stal ’t Reelaer reageert terughoudend als we haar de uitslag van de poll van vorige week mededelen. 51 Procent van de deelnemers is van mening dat de illegale hutjes op het terrein van de manege gewoon mogen blijven staan. 49 Procent vindt dat de hutjes afgebroken moeten worden. De gemeente Raalte wil dat de trekkershutten voor 1 november worden weggehaald.

“We zijn eigenlijk nog in gesprek met de gemeente”, stelt Eline. “We waren dan ook erg verbaasd toen we vernamen dat de gemeente de zaak toch in de openbaarheid had gebracht. Wij proberen juist nog een opening te vinden, zodat de hutjes kunnen blijven staan.” Het gaat in de zaak om vier kleine blokhutjes. De blokhutten worden in de zomer gebruikt om de begeleiding van de zomerkampen te huisvesten. Het gaat om bouwpakketten. “Je kunt ze uit elkaar halen, maar het is altijd extra werk”, zegt Eline.

“We zijn er gewoon heel erg van geschrokken dat we onszelf op deze manier terugvonden in de media. We werden er plotseling door andere mensen op aangesproken dat de hutjes weg moeten. Het had toen al op Salland Centraal gestaan.”

De gemeente legt Stal ’t Reelaer een dwangsom op van 1.000 euro per week die de overtreding voortduurt na 1 november. De dwangsom kan oplopen tot 20.000 euro. “We zijn ons aan het beraden”, stelt Eline. “Er staat nog een gesprek met de gemeente op de agenda. Wat we daarna gaan doen, weet ik nog niet. Dit is voorlopig het laatste wat ik er over kwijt wil, ik hoop dat we de kwestie snel goed kunnen oplossen.”

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.