sp krijgt steun van cda voor debat essent

Met genoegen heeft de SP-Statenfractie kennis genomen van het bericht, dat de CDA-fractie in de gemeente Deventer – in tegenstelling tot de CDA-fractie in de Staten – nu ook een debat wil over het behoud van de aandelen Essent.

De SP Overijssel pleitte eerder dit jaar voor een breed debat met de andere aandeelhouders over het al dan niet behouden van de aandelen Essent. Een motie op dit punt kon echter geen meerderheid in de Staten verwerven. Voor de SP-fractie is het bericht uit Deventer reden genoeg om het pleidooi voor een breed debat met de andere aandeelhouders in de eerstvolgende Statenvergadering van 24 september opnieuw aan de orde te stellen.

De CDA-fractie in Deventer zegt tegenstander te zijn van de verkoop van de aandelen Essent, niet alleen van de gemeente Deventer, maar ook van de provincie Overijssel. Het CDA wil dat de belangen van een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening op de korte en op de lange termijn optimaal geborgd blijven en is van mening dat publiek aandeel-houderschap daarvoor de beste garanties biedt.

Het CDA zal over deze zaak vragen stellen aan het college in Deventer, maar de zaak ook aanhangig maken bij de provincie en proberen via de CDA-fractie in de Tweede Kamer landelijk steun te verwerven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.