sdf project ijsseluiterwaarden afgerond

Het in 2003 gestarte samenwerkingsverband Sustainable Development of Floodplains, gericht op het samenwerken en uitwisselen van ervaringen tussen Nederlanders en Duitsers bij de uitvoering van maatregelen tegen hoogwater, is afgerond. Eén van de zichtbare resultaten is de voltooiing van de eerste fase van het project IJsseluiterwaarden Olst. Daarmee is SDF afgesloten. Dat gebeurde officieel tijdens een feestelijke bijeenkomst in Fortmond en Wijhe.

Het project IJsseluiterwaarden Olst is één van de grote projecten langs de IJssel, onder regie van provincie Overijssel. In het kader van Ruimte voor de Rivier moet hier in 2015 een waterstandsdaling zijn bereikt van 6 tot 8 centimeter. Ook wordt 360 hectare nieuwe natuur ontwikkeld, komt er meer ruimte voor recreatie en wordt een bijdrage geleverd aan de werkgelegenheid voor de gemeente Olst-Wijhe. Tevens wordt de bodem van het ernstig verontreinigde Olsafaterrein gesaneerd.

Om de afsluiting van SDF – met een Europese subsidie van 17,5 miljoen euro het grootste Europese samenwerkingsproject binnen de Interreg III-structuurfondsen – luister bij te zetten, ligt vandaag, vrijdag 26 september het SDF-schip Eureka V aan de kade bij Wijhe. Het schip huisvest een tentoonstelling van de resultaten die met de projecten zijn bereikt. Wijhe is de laatste aanlegplaats na een vaartocht van een week, die is begonnen in Duitsland. Onderweg zijn vijf andere projecten aangedaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.