schuitema schrapt opnieuw 140 voltijdbanen

Schuitema wil het aantal voltijdbanen voor het einde van 2009 terugdringen van circa 640 naar ongeveer vijfhonderd. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Met deze maatregel wil de supermarktketen de omvang van het personeelsbestand in lijn brengen met de toekomstige organisatie. Deze stappen volgen op de overdracht van zo’n 58 winkels aan Ahold en de al eerder geplande verkoop van bijna tien winkels aan derden.

Als gevolg van de overdracht van de winkels en de daaraan gerelateerde verwachte afname in omzet van vijftien procent, is het volgens Schuitema noodzakelijk om aanpassingen te maken in de logistieke en overheadstructuur. De 140 banen die de komende tijd worden geschrapt treffen vooral functies bij de ondersteunende diensten. “De maatregelen zijn noodzakelijk om de tweede positie in Nederland te kunnen handhaven”, aldus topman Tonn van de Laar.

Het is de zoveelste maatregel die Schuitema heeft aangekondigd in korte tijd. In februari maakte Schuitema bekend de logistiek en de adviesdiensten voor winkeliers te centraliseren, waardoor 135 banen verdwenen. Onlangs verdwenen er tientallen banen als gevolg van de sluiting van het distributiecentrum in Eindhoven. Op welke vestigingen nu wordt gesneden in het personeelsbestand en hoe zwaar de Raalter vestiging wordt getroffen is niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.