sallandscrosscircuit komt met clinic

Op de Ponyweek Heeten na zijn de tentfeesten alweer zo’n beetje achter rug, de maïs gaat al weer van het land, dus is het tijd vooruit te blikken naar het Sallandscrosscircuit. Je weet wel, die reeks hardloopwedstrijden in de Sallandse dorpen rond de jaarwisseling. AV Salland organiseert dit jaar voor het eerst een clinic ter voorbereiding op het crosscircuit.

Waarom? André Duteweert van Atletiekvereniging Salland: “Het is natuurlijk altijd goed als je een beetje getraind aan de start komt. Maar we denken ook tegemoet te komen aan een veel gehoorde opmerking van mensen die wel eens mee willen doen met één van die vele mooie hardloopwedstrijden van het SCC. Volg een clinic en je bent er klaar voor.” Je kunt kiezen uit een clinic die je klaar stoomt voor de vijf kilometerloop en een clinic die gericht is op de tien kilometer. André: “Die eerste is uitstekend geschikt voor de doelgroep van beginnende lopers. De tien kilometer is meer geschikt voor de doelgroep voor de gevorderde loper.”

Beide clinics starten op woensdag 10 september met een voorlichtingsavond en stoppen begin december. Op beide afstanden wordt twee keer per week een training aangeboden onder begeleiding van een professionele looptrainer. De trainingsdagen zijn op woensdagavond en zaterdag. In twaalf weken worden de lopers klaargestoomd om aan de eerste crossloop van het SCC mee te kunnen doen. Meedoen aan de clinics kost 45 euro per persoon. Meer informatie over aanmelden, trainingstijden, kosten en dergelijke is te lezen op de website van AV Salland. Aanmelden moet wel snel, want vol is vol.

Het Sallandscrosscircuit bevat lopen in Luttenberg, Nieuw-Heeten, Den Alerdinck, Heino, Heeten, Broekland, Mariënheem en Lemelerveld. Je kunt aan de lopen per stuk meedoen. Wie aan alle lopen meedoet, komt in aanmerking voor een all over klassement. André Duteweert: “Het zijn stuk voor stuk prachtige lopen. En als je vanwege de clinic meedoet aan eentje, zie ik het zo maar gebeuren dat je ook aan één van de anderen meedoet. Het is een geweldig mooie sportieve uitdaging. Vorig jaar hebben bijna 3.000 Sallanders meegedaan aan één of meerdere crosslopen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.