ruim 450 kinderen actief met schepnetje

IVN Raalte (Vereniging voor natuur- en milieueducatie) kijkt zeer tevreden terug op de Salland Natuur Fair van afgelopen zondag. Op de Natuur Fair organiseerde IVN speciaal voor de jeugd een activiteit genaamd ‘het waterleven’. Onder de vlag van ‘IVN Jeugd’ konden kinderen gewapend met een schepnetje het waterleven in de nabij gelegen wetering onderzoeken en daadwerkelijk visjes, kevertjes, kreeftjes en dergelijke vangen.

Het was een drukte van jewelste bij de twee kramen van IVN. Ruim 450 kinderen veroverden een schepnetje en gingen zelf bij de wetering op zoek naar een goede vangst. De schepnetjes mochten bovendien meegenomen worden naar huis, wat de activiteit nog leuker maakte. Waterschaatsers, ruggezwemmers, kikkers, kleine visjes maar voor de kinderen ook onbekende diersoorten werden op de kant gevist. In bakken werd hun eigen vangst dan onder begeleiding van de actieve vissers naar de IVN-kraam gebracht.

Eenmaal aangekomen bij de kraam stond het volgende team klaar om met behulp van zoekkaarten de gevangen beestjes een naam te geven. Het duurde dan ook niet lang of de aquariumbak op de stand zat bomvol met verschillende beestjes. Van ruggezwemmers tot poelslakken en van modderkruipers tot verschillende larves. Onder grote vreugde van de vissers werd zelfs een enorme zoetwaterkreeft binnengesleept.

Door deze activiteit maakten veel kinderen kennis met het voor velen onbekende leven onder water. Naast de vis- en vangactiviteiten aan de wetering, waren er ook nog tal van spelletjes op de stand aanwezig. Zo konden kinderen een kringloop domino oplossen, waarmee de vijand van de kikker werd onthuld en was er een puzzel waarin gezocht moest worden naar bosdieren. Het meedoen aan deze activiteiten en spelletjes was voor vele kinderen echt een interessante en onvergetelijke kennismaking met de natuur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.