rohda en sv raalte bovenaan kunstgraslijst

Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft het gemeentelijke standpunt over kunstgras in beeld gebracht met de notitie ‘Kunstgras is altijd groener… Kunstgras in Raalte?’ In de notitie gaat het hoofdzakelijk om drie criteria. Aan de hand van die criteria kan namelijk worden getoetst of een accommodatie in aanmerking komt voor het aanleggen van een kunstgrasveld.

Wethouder Yayeri Blijdenstein: “Als toetsingskader voor kunstgras kijken wij allereerst naar de capaciteitsproblematiek bij desbetreffende club, daarnaast moet de aanleg van kunstgras aansluiten bij het gemeentelijk beleid en tot slot is de kosten/baten-analyse van belang.” Op basis van de genoemde criteria ligt volgens wethouder Blijdenstein op dit moment de prioriteit bij Rohda en SV Raalte. “Gezien de problematiek op wedstrijddagen bij deze twee clubs komt Rohda in aanmerking voor twee kunstgrasvelden en SV Raalte voor één kunstgrasveld.”

Naast de twee voetbalclubs in Raalte staat ook Heino hoog op het lijstje van Blijdenstein. “Voetbalvereniging Heino zit dicht tegen de rand en is nog geen kunstgrasveld nodig. Maar als de groei van de club structureel doorzet, dan zal ook daar iets moeten gebeuren.” Verder geeft ze aan dat de trainingscapaciteit van zowel Broekland als Nieuw Heeten beperkt is. “Daarvoor wordt gekeken naar maatwerkoplossingen, zoals bijvoorbeeld een trainingstrook van kunstgras of een half kunstgrasveld.”

Tijdens het halfjaarlijkse voetbaloverleg van maandag 15 september is aan de besturen van de voetbalverenigingen tekst en uitleg gegeven over de gekozen lijn in de notitie en het raadsvoorstel. De notitie gaat binnenkort naar de raad, die zich vervolgens zal buigen over de gestelde criteria.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.