rohda 9 dringend op zoek naar scheids

De competities voor eerste elftallen zijn al een week onderweg, maar voor vele recreatieteams gaat het nieuwe voetbalseizoen pas komend weekeinde beginnen. Goede vakantie gehad? Fit? Mooi, laten we er dan een leuk seizoen van maken! Zo zal het dit weekend bij de meeste teams wel gaan, tenzij er iets niet in de haak is. Dat is bij het negende team van Rohda Raalte het geval, want voor zondag is er nog altijd geen scheidsrechter geregeld.

Het is ieder weekend, op ieder sportpark, weer een komen en gaan van spelers, trainers, begeleiders, scheidsrechters en vrijwilligers. En allemaal hebben zij net zo veel zin om weer aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zolang er maar begonnen kan worden, want zonder scheidsrechter wordt er niet afgetrapt. Voor Rohda 9 dreigt dat werkelijkheid te worden. Zij merkt al in het openingsweekeinde de gevolgen van het nijpende tekort aan arbiters. Moet de eerste wedstrijd direct worden afgelast?

Scheidsrechters worden in recreatiecompetities lang niet altijd aangesteld door de KNVB. De clubs regelen vaak zelf een leidsman die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Slaagt de club daar niet in, dan kan alsnog een beroep op de bond worden gedaan. Maar is ook die door het blik arbiters heen, dan moet er uit een ander vaatje getapt worden. Rohda heeft haar negende team nu verzocht om zelf op zoek te gaan naar een scheidsrechter voor de eerste wedstrijd.

En wat voor wedstrijd! Op zondag 14 september speelt Rohda 9 op Sportpark Tijenraan een thuisduel tegen de heren van SV Raalte 3. Geen derby zoals je in het profvoetbal kunt verwachten met harde overtredingen en genoeg werk voor de scheidsrechter, maar gewoon een leuk potje tussen twee teams uit Raalte. De wedstrijd begint om 11.30 uur, dus je kunt zelfs uitslapen. Zin om te fluiten? Neem dan contact op met Rohda op telefoonnummer 0572-352010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.