robin jansen jonge durfal op twee wielen

Schrijven we het hele jaar al berichtjes over de (goede) prestaties van Boy Beck en Jarno Jonker van het raceteam van Becks Motoren Wijhe, blijkt er nóg een getalenteerde durfval op twee wielen uit Wijhe te komen. De 20-jarige Robin Jansen, uitkomend in de SOBW 50cc Sportklasse, is zich kennelijk flink in de kijker aan het rijden. Zaterdag reed hij zijn laatste wedstrijd van het seizoen op het Midlandcircuit in Lelystad. Hij werd derde in de tweede manche.

Het seizoen 2008 begon zeer goed voor de ambitieuze coureur van het Jansen Racing Team, met interessante ontwikkelingen in het fel bestreden nationaal kampioenschap. Robin Jansen stond lange tijd als derde geklasseerd, de machine liep erg goed en de tweede plek leek binnen handbereik, totdat een crash in de eerste manche op het circuit van Berghem op 5 juli een einde maakte aan een mooie reeks van podiumplaatsen.

Vanaf dat moment leek het alsof de pechduivel bij Jansen op de motor was komen zitten, resulterend in teleurstellende plaatsen en weinig punten. Vele uren sleutelen mochten niet baten, telkens moest de strijd door machinepech vroegtijdig worden gestaakt. De laatste race van het seizoen ging het beter. Robin eindigde als derde en behield daardoor de zesde plek in het klassement. Dus genoeg reden om komend seizoen wederom, met een nieuw getunede machine, een gooi naar het kampioenschap te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.