politie verspreidt honderden portemonnees

De politie is op zoek naar eerlijke vinders. Vooral jonge mensen met het hart op de juiste plaats, die een verloren portemonnee, een bos sleutels of een mobiele telefoon gewoon terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar of deze afgeven op het bureau. Jonge mensen met een goed gevoel voor rechtvaardigheid.

Om met deze mensen in contact te komen, verspreidt de politie de komende weken door heel Nederland honderden portemonnees. In de portemonnees bevindt zich een kaartje met een unieke code. Door een gevonden portemonnee – virtueel via de website staging2.politiedag.nl – terug te bezorgen, maakt men kans op mooie prijzen. De portemonnees worden hoofdzakelijk verspreid op locaties waar jongeren zich bevinden. Hierbij moet gedacht worden aan scholen, uitgaansgelegenheden, het openbaar vervoer en bioscopen.

Deze ludieke actie maakt onderdeel uit van de campagne rondom de Landelijke Politie Dag. De politie richt zich met de Landelijke Politie Dag steeds meer op jongeren en jong volwassenen. De politie wil dit evenement nadrukkelijker inzetten om deze doelgroep zelf te laten ervaren wat het politiewerk inhoudt. Enerzijds om mensen enthousiast te maken voor een baan bij de politie, anderzijds om begrip bij jongeren te kweken voor de vaak lastige rol die de politie in de maatschappij moet vervullen. Daarom is dit jaar gekozen voor het thema: ‘Beleef het zelf!’

Op diverse locaties in Nederland – onder andere bij de Wijthmenerplas – worden door de verschillende politiekorpsen evenementen georganiseerd. Hierbij kan de bezoeker, voor zover mogelijk, zelf actief deelnemen aan het programma. Zo kan men bij diverse korpsen zelf sporen en vingerafdrukken afnemen, zelf een lasergun bedienen, een sporttest ondergaan of een korte zelfverdedigingcursus volgen. Meer informatie over de politiedag is te vinden op staging2.politiedag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.