Home / archiefcentraal / paden rond heeten schieten uit de grond

paden rond heeten schieten uit de grond

De Stichting Wandel & Fietspaden Heeten ligt op koers met de aanleg van semi-verharde wandel-/fietspaden. “We zitten nu bijna aan negen kilometer aan paden en het ziet er ook naar uit dat we de beoogde laatste twee kilometer gaan aanleggen binnen de projectperiode, die aan het einde van dit jaar afloopt”, zegt secretaris Giny Wagemans.

De Heetense stichting is officieel opgericht op 6 november 2003 en heeft zich destijds ten doel gesteld om vijftien kilometer wandel- en fietspaden te realiseren rond het dorp Heeten. Met de paden willen zij het landschap weer beleefbaar en leesbaar maken. Een vrijwilligersploeg, van zo’n 30 tot 35 personen (voornamelijk senioren), zorgt voor de aanleg van de paden, maar ook voor het onderhoud.

De laatste nieuwe paden zijn:

– Pad langs de Bolmansdijk richting Deventer/Averlo (630 meter)

– Doorsteek Overmeenweg/Weseperweg (1.000 meter)

– Pad langs de Nielandsweg (535 meter)

– Pad langs Haarlesedijk (640 meter)

Voor wie meer wil weten over de Stichting Wandel & Fietspaden kan een kijkje nemen op www.padenheeten.nl of zondag 7 september een bezoek brengen aan de Salland Natuur Fair, waar de stichting ook aanwezig is om info te verstrekken. Tot slot bij dit bericht nog een overzichtskaartje met daarop de gerealiseerde paden tot dusver. De rood gemarkeerde paden zijn de meest recente paden.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.