ontslagronde schuitema treft raalte niet

Ondanks de onrust bij Schuitema en de grote reorganisatie die ten koste gaat van 140 voltijdbanen, vallen er geen ontslagen bij het distributiecentrum in Raalte. Dat is de verwachting van FNV Bondgenoten. De 140 banen die voor het einde van 2009 moeten zijn verdwenen, treffen allemaal het hoofdkantoor in Amersfoort. De vakbond durft geen uitspraken te doen of er op lange termijn wordt gesneden in het personeelsbestand in Raalte.

De reorganisatie van Schuitema komt voort uit het afstoten van de Ahold-aandelen eerder dit jaar. Deze zijn allemaal overgenomen door investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, die nu 98,4 procent van de aandelen Schuitema bezit. Door die ontwikkeling heeft Schuitema wel 58 C1000-supermarkten aan Ahold moeten afstaan. Het concern verwacht als gevolg daarvan een omzetdaling van vijftien procent, en dus wordt er bezuinigd op functies bij de ondersteunende diensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.