oefening met noodaggregaat deels geslaagd

Operatie Spanningszoeker – de titel van een oefening met de aanleg van de noodstroomvoorziening voor het gemeentehuis van de gemeente Raalte – is zaterdagochtend slechts deels goed verlopen. Een nieuwe oefening staat daarom op de planning, omdat het één en ander nogmaals getest moet worden.

De gemeente heeft voor noodgevallen een aggregaat bij The Power Shop op standby staan en wilde testen hoe lang het zou duren voordat deze zou zijn aangesloten en de stroomvoorziening bij het gemeentehuis zou kunnen regelen. “Dat lukte binnen twintig minuten, inclusief aanrijtijd”, stelt Patrick Kroeze, afdelingshoofd facilitaire zaken bij de gemeente. “Dat deel van de oefening was dus geslaagd.”

Maar helaas bleek er nog wel een kink in de kabel te zijn. Het UPS-systeem van de gemeente vertoonde namelijk na de gefingeerde stroomstoring enkele gebreken. “Daarom gaan we een extra oefening houden, waarbij we dat nog eenmaal testen.”

De gemeente Raalte had nog nooit eerder een oefening gehouden met de noodstroomvoorziening van het nieuwe gemeentehuis. De afgelopen jaren heeft er zich slechts eenmaal een stroomstoring voorgedaan. Toen verliep alles precies volgens het draaiboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.