nieuwe poster alcohol niet voor je 16e

Wethouder Roger de Groot overhandigt maandag 22 september een nieuwe poster met de titel ‘Alcohol? Niet voor je 16e!’ aan de huisartsen in de praktijk aan de Bentinckstraat 25 in Raalte.

Naar aanleiding van brieven van de gemeente aan de jongeren van de gemeente Raalte in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar, kwamen de huisartsen dit jaar op het idee om ook een brief aan deze jongeren te richten over de gevaren van alcoholgebruik onder de 16. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een poster met daarop de tekst van de huisartsen over de gevaren van alcoholgebruik onder de 16 jaar.

De eerste alinea van deze poster luidt: ‘Indrinken, keten, schuurtjes. Woorden die staan voor een hoop lol en samen hangen. Maar ook voor veel alcohol gebruiken. Alcohol is schadelijk voor je hersenen en voor je hele lijf. Ook wanneer je het met z’n allen doet, ook wanneer iedereen het doet. Het blijft slecht voor je.’ Het is de bedoeling dat deze posters bij alle huisartsenpraktijken in de gemeente worden opgehangen. Naast de huisartsenpraktijken zullen deze posters ook bij instellingen worden opgehangen die met jongeren werken om het bereik zo groot mogelijk te maken.

Alcoholgebruik onder jongeren in Nederland neemt de laatste jaren sterk toe. Ook in de gemeente Raalte. Het probleem kan getypeerd worden als: Jongeren drinken te vroeg, te veel en te vaak alcohol. Vooral het gebruik van alcohol door jongeren onder de 16 jaar baart zorgen. Alcoholgebruik op jonge leeftijd is schadelijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind en leidt dikwijls tot overlast en (gewelds)criminaliteit. Met als titel ‘Minder drank, meer scoren!’ wil de gemeente Raalte met de uitvoering van dit programma ervoor zorgen dat jeugd minder gaat drinken en dat de ouders daar op gaan toezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.