nieuwe planning aanpak domineeskamp

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen van wethouder Ben Haarman, wordt er in het voorjaar van 2009 gestart met het opknappen van parkeer- en evenemententerrein de Domineeskamp in Raalte. De werkzaamheden zijn dan volgens de huidige planning in het voorjaar van 2010 afgerond.

Het nieuwe terrein krijgt een bestrating van gewone klinkers en wordt omzoomd door een drie meter brede groenstrook, die straks deels uit een groene haag en deels uit gras bestaat. De bestaande bomen blijven staan en worden onderdeel van de nieuwe groenstrook. Verder wordt er op het terrein een ondergrondse bergingsbak gebouwd voor de opvang van rioolwater bij hevige regenval (bouwtijd vier à vijf maanden). De parkeercapaciteit en het huidige parkeersysteem blijven gelijk. En het terrein blijft open en vlak, zodat er voldoende ruimte voor evenementen blijft.

Een gedetailleerde planning voor dit project wordt nog opgesteld. De herinrichting verloopt gefaseerd om de parkeercapaciteit deels te behouden en zodat de geplande evenementen in 2009 gewoon kunnen doorgaan. Wel kan het zo zijn dat er geschoven moet worden met de opstelling van een evenement, omdat er op een deel van het terrein werkzaamheden plaatsvinden. Hierover vindt er bij de verdere uitwerking van de planning overleg plaats met de betrokken organisaties. Naar verwachting is het terrein in juni 2010 klaar.

Met een aantal evenementenorganisaties is vooraf gesproken over de inrichting van het terrein. Omdat er bij de opbouw van sommige evenementen veel tentharingen en palen in de grond worden geplaatst moeten er straks klinkers uitgelicht worden. Voor de uitvoering van het plan moet de gemeenteraad het benodigde krediet nog beschikbaar stellen. Dit gebeurt tijdens de begrotingsbehandeling op donderdag 6 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.