nieuw succes voor becks motoren wijhe

Met twee derde plaatsen voor Jarno Jonker en twee zevende plaatsen voor Boy Beck heeft het raceteam van Becks Motoren Wijhe wederom uitstekend gepresteerd bij een wedstrijd in de ONK-klasse. Ergens in Duitsland in de Eifel werden afgelopen weekend twee succesvolle wedstrijden verreden. Veel tijd om na te genieten is er niet, komend weekend moet de formatie alweer in Denemarken aan de bak.

Het circuit van Dahlemer Binz waar afgelopen weekend werd geracet is gelegen op een vliegveld, met twee lange rechte stukken en wat chicanes. Al tijdens de vrijdagtrainingen werd duidelijk dat dat het Wijhese team wel lag. Een goed resultaat moest mogelijk zijn. Jonker reed zich al knap naar een tweede tijd, terwijl Beck een verdienstelijke tiende plaats opeiste. Toen was het echter droog, tijdens de wedstrijden op zaterdag zou het met bakken uit de hemel komen.

“Bij de eerste race (zaterdagochtend, red.) kwamen onze beide coureurs goed weg”, vertelt teammanager Jan Beck. “Jarno kwam als tweede door en Boy lag zelfs op een prachtige vijfde positie. Door een losgelopen borgmoertje van de remkabel moest Jarno uiteindelijk toch Jan Frank Bakker voor laten gaan, maar de derde plaats gaf hij niet uit handen. Boy kon goed stand houden maar moest zijn meerdere erkennen in twee coureurs en finishte toch mooi als zevende. Een prachtig resultaat voor het hele team!”

Nadat het middagprogramma korte tijd werd stilgelegd vanwege plotseling invallende mist, kwam het BMW-team ook in de tweede race sterk voor de dag. Wederom kwam Jonker als tweede door met Jan Frank Bakker op zijn hielen en de zojuist Nederlands Kampioen geworden Adrie de Ridder vlak voor zich. Het scenario van de ochtendwedstrijd herhaalde zich. In de voorlaatste ronde moest Jonker opnieuw passen voor Bakker, waardoor hij voor de tweede maal als derde op het podium werd geroepen.

“Boy werd opnieuw keurig zevende nadat hij met diverse coureurs in gevecht was geweest”, blikt teameigenaar en vader Jan Beck trots terug. “De motor kon met de snelheid nog niet helemaal mee komen. Genoeg werk voor aankomende winter dus! We zijn met een tevreden gevoel weer teruggekeerd naar Wijhe, alwaar we de motoren snel moeten klaarmaken voor komend weekend. Dan gaan we met het hele team richting Denemarken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.