moslims maken zich op voor speciale nacht

In het Cultureel Centrum Medine Raalte wordt vrijdagavond een extra dienst gehouden. “Wij maken ons op voor de ‘Kadir geçesi’. In het Arabisch noemen ze het Lailat-al-Qadr. Dit is de 27ste nacht van de ramadan. Het is voor moslims een speciale nacht”, vertelt Bülent Köse, voorzitter van het Cultureel Centrum.

“Het is de nacht van de uitzonderlijke waarde, waarbij men naast de verplichte gebeden in de moskee tevens vrijwillige gebeden doet. Want, zegt een speciaal daaraan gewijd hoofdstuk in de Koran: Deze speciale nacht is beter dan duizend maanden, om je tot Allah te richten voor zegeningen. Dit is ook de nacht waarin de engel Cebrail (Gabriël) voor het eerst de goddelijke boodschap overbracht aan de profeet Mohammed. Deze nacht herdenkt men waarin de Koran voor het eerst werd openbaard”, aldus Köse, die vanavond een grote opkomst verwacht.

“Wij als bestuur hopen vanavond alles in goede banen te leiden. Uiteraard verwachten wij ook heel veel jongeren. Er zullen liederen worden gezongen door volwassenen en jongeren. Na de dienst wordt er vaak nog een hapje en een drankje genuttigd. Dit is puur om het gezellig te maken. Met vandaag nog meegeteld, hebben wij nog vier dagen te gaan tot het Suikerfeest.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.