mooie avond met harmonie en mannenkoor

De eerste avond van de Wiejese Diekdaegen zit er alweer op. Donderdagavond hebben zo’n vijfhonderd mensen van het optreden van de Wijhese Harmonie, het Wijhes Mannenkoor en Cor Bakker genoten. De Harmonie vierde het 125-jarig bestaan en tegelijkertijd het Mannenkoor het vijftigjarig bestaan. Een mooi begin van de Diekdaegen.

Het veertig-koppige orkest is weken lang bezig geweest met repeteren voor deze speciale avond. Dirigent Jaak Notebaert: “We hebben in totaal zo’n twintig à 25 uur geoefend. Iedereen heeft erg goed zijn best gedaan. Het is natuurlijk uniek om met Cor Bakker te spelen. Over de opstelling van het orkest ben ik ook tevreden. We hadden een groot podium tot onze beschikking, zodat alles goed op zijn plek stond. Prachtig toch?”

Ook Cor Bakker was erg enthousiast over het verloop van de avond. “De jeugd van de Wijhese Harmonie heeft het erg goed gedaan. Het was prachtig om te zien hoe geconcentreerd zij speelden. Erg leuk.” Maar wat vindt Cor nu eigenlijk van Wijhe? “Nou, ik kon het door al die omleidingen in eerste instantie niet vinden. Maar het is een mooi dorp hoor. Wat me hier in het oosten opvalt is dat ze veel meer muziek maken dan in het westen. Daarom ben ik ook vaker in het oosten te vinden.”

Het Wijhes Mannenkoor wilde voor dit vijftigjarig jubileum uit vijftig mensen bestaan en dat is gelukt. Zij hebben een spetterende show laten zien. Maar dat is nog niet alles, zij treden zondagochtend weer op tijdens de afscheidsdienst van Ds. Menno Valk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.