molensteen al binnen een week beschadigd

De molensteen die sinds vorige week op het Schuurmansplein in Heeten staat, is al beschadigd, zo berichten verschillende media vandaag. Op de steen, ter nagedachtenis aan twee historische molens, zitten krassen. Ook de granieten sokkel is beschadigd. De werkgroep die ervoor gezorgd heeft dat de steen op het plein kwam, vermoedt dat een crossfietser met zijn trapper langs de steen is geschaafd. De steen is onherstelbaar beschadigd.

De beschadiging is vermoedelijk donderdagavond al ontstaan en werd ontdekt door Willy Alferink van Kadowinkel Alferink, zo meldt de Stentor. “Wie doet nu zoiets? Het is niet te geloven en niet te bevatten”, aldus Alferink, die ook bijgaande foto maakte. RTV Oost weet te melden dat de werkgroep die zich sterk heeft gemaakt voor plaatsing van de molensteen pas maandag beslist of zij aangifte van vernieling doet. De molensteen is afkomstig uit de Geertmansmolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.