Home / archiefcentraal / modern klassiek bij wagenmans wonen

modern klassiek bij wagenmans wonen

Drie jaar geleden greep Wagenmans Wonen uit Lemelerveld de kans uit te breiden met 800 vierkante meter. In de vorstelijke ruimte werd de collectie klassieke meubelen tentoongesteld. Maar veranderingen gaan snel tegenwoordig. De vraag verschuift van klassiek naar modern klassiek. Wagenmans gaat dus opruimen. Om ruimte te maken voor de nieuwe vraag, gaan de klassieke meubelen voor heel aantrekkelijke prijzen weg.

Joris Wagenmans: “We prijzen ons gelukkig met die vergroting van de showroom destijds. Dat biedt ons een optimale kans snel in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen. Drie jaar geleden deden we dat met de klassieke meubelen. Maar de tijden veranderen. Oudere mensen blijven langer jong. Ze weten beter wat ze willen en laten zich meer adviseren door hun kinderen. Ouderen van tegenwoordig zijn langer actief, kleden zich jonger en stappen nu ook af van de traditionele manier van meubels kopen.”

Wat er precies verandert? Rudi Holterman: “Modern klassiek of ‘new classics’ laat zich ook wel omschrijven als landelijk. Minder zware meubels met lichtere kleuren. Vroeger had je eiken in licht en donker. Nu heb je eiken in bij wijze van spreken honderd tinten. Wat je maar wilt. Een tijdloos meubel, comfortabel, maar met andere afwerkingen, meer landelijk vorm gegeven. Stijlvolle designs, maar gemaakt volgens ambachtelijk vakmanschap.”

Wagenmans is er wat aan gelegen de nieuwe collectie ook goed uit de verf te laten komen. Dat betekent ook een facelift voor de showroom. Vloeren krijgen een lichtere tint, er komen meer raampartijen en de wanden krijgen meer kleur. Direct na de koopzondag van 26 september gaat die verbouwing van start, want de boel moet klaar zijn als de volgende publiek trekkende activiteit zich aandient. En tot die tijd gelden er scherpe prijzen, op onder andere de oude collectie klassiek.

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.