mia nijland breidt werkveld uit naar belgie

Orthopedagoge Mia Nijland gaat haar werkveld verleggen naar België. De Raaltese heeft de beschikking over een deel van een monumentale kasteelvilla in Vlaanderen, genaamd La Manière. Daar gaat zij niet alleen nog maar verder als orthopedagoog, maar bewandelt ze per 12 september ook een heel andere koers. Samen met de Belgische fotograaf Daniël Vé wil ze in La Manière verbinding leggen tussen het internationale bedrijfsleven en de boeiende wereld van kunst en cultuur.

La Manière moet een plek zijn waar gewoon en bijzonder elkaar ontmoeten. Gewone en bijzondere mensen, maar ook gewone en bijzondere kunst. De villa is een bijzonder pand in art deco stijl met een rustgevende sfeer en een energie die inspireert en motiveert. Een uitstekende plek om goed te vertoeven, te werken maar ook tot rust te komen. Naast zakelijk verblijf biedt het ook interessante mogelijkheden voor profilering en presentatie van bedrijven of organisaties.

‘Waar gewoon en bijzonder elkaar ontmoeten’ is ook het motto van Nijland BOD, het Buro Orthopedagogische Dienstverlening. Dat is een maatschappelijk georiënteerd bedrijf dat actief is in Nederland en België. Zij biedt inhoudelijke ondersteuning bij vernieuwingen in de zorg en het onderwijs voor kinderen met bijzondere zorg- en leervragen. De organisatie is in handen van Nijland, maar ze werkt samen met een groot team freelancers.

“In ons werk draait het om de ontmoeting in de dagelijkse praktijk, benutten van kansen en stimuleren van autonomie van kinderen”, aldus Nijland. “Voor kinderen in onze doelgroep is deelname aan het dagelijks leven namelijk niet vanzelfsprekend. Ondanks het leerrecht nemen ze lang niet altijd deel aan onderwijs, ze zijn beperkter in het kiezen van een passende vrijetijdsbesteding en allerlei dagelijkse beslissingen worden vaak voor hen genomen. Ze zijn vaak aangewezen op organisaties die hen specialistische hulp bieden. Wij ondersteunen die organisatie.”

Nijland maakt zich al jaren vanuit een persoonlijke gedrevenheid beroepsmatig sterk voor een speciale groep kinderen, die tot voor kort geen onderwijs kregen. Door een studie in België heeft Nijland haar netwerk daar flink kunnen uitbreiden en liggen daar nu kansen om haar diensten daar af te zetten. Dat kan dus in La Manière in combinatie met kunst en cultuur. Het bijzondere pand met bijzondere doelstelling wordt op 13 september officieel geopend. Vanaf die dag is er ook direct de eerste expositie te bezichtigen. Moet je alleen wel even naar België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.