met subsidie meer natuur voor de steenuil

Mensen in de gemeente Raalte met een steenuil in de omgeving komen in aanmerking voor subsidie. Die subsidie is dan bedoeld om aanvullende beplanting te realiseren op je erf. Die beplanting moet dan wel weer het leefgebied van de steenuil verbeteren. Dat betekent dat die aanvullende beplanting voldoende beschutting en voedsel moet bieden aan de steenuil. Niet zo makkelijk dus om die subsidie los te krijgen, maar natuurlijk wel mogelijk.

De steenuil is de kleinste uil in Nederland. Kenmerkend zijn de ronde lichaamsvorm en de felgele ogen. In Overijssel is het aantal steenuilen de afgelopen vijftig jaar flink afgenomen door het verslechteren van zijn leefgebied. Door het verdwijnen van houtwallen, knotwilgen, oude schuurtjes, hoogstamfruitbomen, hagen en rommelhoekjes. Een aantal leden van IVN Raalte coördineert de bescherming van de steenuil in deze regio.

Wie enthousiast is over zijn of haar erf en wel wil investeren in het leefgebied van de steenuil, die kan zich bij Landschap Overijssel melden voor subsidie. Dat is de instantie die zich inzet voor het behoud van het streekeigen karakter door groot onderhoud aan houtwallen, boerenerven, lanen, boomgaarden en tuinen van particuliere eigenaren. Voor voorwaarden en procedure kun je contact opnemen met Erwin Booij op nummer 0529-408407.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.