meer dan honderd matches op beursvloer

Ruim honderd matches met een waarde van zo’n duizend euro per stuk. Dat is het resultaat van de eerste Beursvloer Raalte. Dik vijftig ondernemers troffen donderdagmiddag even zoveel maatschappelijke instellingen. Als op een echte beursvloer ontstond direct na opening van de beurs een levendige handel, waarbij maatschappelijke instellingen op jacht gingen naar ondernemers waar ze wat aan konden hebben. Maar andersom waren de ondernemers er steeds als de kippen bij om maatschappelijke instellingen aan zich te binden.

Ruim honderd matches in nog geen anderhalf uur. Je kunt dan wel van een heel groot succes spreken. Je zag op de beursvloer iedereen dan ook dolgelukkig rondlopen. De atletiekvereniging die een sponsor vond. De Landstede Raalte die haar kantine beschikbaar stelt voor een vergadering. Een wethouder die zich verplicht een boek over leermethoden voor meervoudig gehandicapten onder de aandacht van schooldirecteuren te brengen. Vluchtelingenwerk dat vakmanschap zocht voor het helpen inrichten van woningen, in ruil voor het verzorgen van lekkere hapjes op een personeelsfeest. Zorggroep Raalte die helpende handen zocht en vond voor een speciaal diner voor bewoners van de verzorgingstehuizen. Larcom, op zoek naar arbeid voor hun cliënten.

De beurs leidde tot een bijna onbeschaamd aankloppen bij elkaar, tot gedurfd vragen en aanbieden op een manier die je meestal niet hanteert. Maar donderdag in de hal van het Raalter gemeentehuis kon het. Moest het. Want zowel maatschappelijke instellingen als ondernemers wisten waarom ze daar waren: Om elkaar en daarmee Raalte, Salland en zijn inwoners voort te helpen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.