markerink wint vijfde etappe in ladies tour

Loes Markerink heeft zaterdag in Boxtel de vijfde etappe van de Profile Ladies Tour op haar naam geschreven. In een sprint versloeg de rappe renster uit Raalte haar medevluchtsters Marit Huisman en Petra Dijkman. Het trio was op ruim vijftig kilometer van de eindstreep weggereden uit het peloton. De voorsprong bedroeg uiteindelijk 21 tellen. Door haar ritzege verstevigde Markerink haar leidende positie in het sprintklassement en klom de 22-jarige naar een tweede plek in het puntenklassement.

”We hebben als ploeg al de hele week geprobeerd de aanval te zoeken, maar werden er nooit voor beloond”, sprak Markerink vlak nadat ze de meet passeerde. “Ik wilde vandaag eigenlijk met het oog op een tussensprint wegrijden, maar ik kreeg twee rensters mee. En dus lukte het ons eigenlijk onverwacht om een definitieve kloof te slaan. Zondag betaal ik sowieso de tol wel voor deze inspanning, maar dat interesseert me niet. Ik heb voor het eerst in mijn loopbaan een rit in de Ladies Tour gewonnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.